Országos kiszállítás 72 órán belül!
Ismerd meg a LEHEL történetét!

Ismerd meg a LEHEL történetét!

Ismerd meg a LEHEL történetét! 1968-ban a Broadwayn bemutatták a Hair című musicalt, Örkény megírta Egyperces novelláit, és létrejött a LEHEL radiátorgyár, vagyis a Lehel Hűtőgép Gyár radiátor gyártó vállalat. Meleg és forró vizes rendszerekhez gyártottak benne alumínium radiátorokat. Így elmondhatjuk magunkról, hogy több mint 50 éves gyártási tapasztalata is hozzájárul radiátoraink kimagasló minőségéhez.  

1968-ban a Broadwayn bemutatták a Hair című musicalt, Örkény megírta Egyperces novelláit, és létrejött a LEHEL radiátorgyár, vagyis a Lehel Hűtőgép Gyár radiátor gyártó vállalat. Meleg és forró vizes rendszerekhez gyártottak benne alumínium radiátorokat. Így elmondhatjuk magunkról, hogy több mint 50 éves gyártási tapasztalata is hozzájárul radiátoraink kimagasló minőségéhez.

Az 1991-es felvásárlás során a korábbi ALURAD az Electrolux tulajdonába került. Hatalmas sikert arattak a Radal típusú radiátorok, melyekből mintegy 30 millió m2 fűtőfelületet építettek be csak Magyarországon, és emellett jelentős mennyiséget exportáltak is. A 90-es évek elején elkészültek az új formatervezésű, jelentős fűtőkapacitással bíró Radal Panel radiátorok.

1993 decemberétől a vállalat önálló cégként működött Electrolux Lehel Radiátor Gyártó és Kereskedelmi Kft néven, az Electrolux Otthon Komfort üzletág részeként.

1998-ban az Electrolux eladta a céget, így alakult meg az ALURAD Fűtéstechnikai Kft. ami 2009-ig folytatta a radiátorok gyártását.

2011-ben a céget felszámolták, majd a Radiátor Invest Kft. megvette a teljes cégtulajdont, és átvette a radiátorok gyártását és forgalmazását. Az új tulajdonos 2012-2016 között megújította a gyár teljes infrastruktúráját, ami így a mai napig ”passzív gyár”-ként működik. Gyárunk fűtési és elektromos rendszere is rendkívül energiahatékony, a biomassza kazán és a 100 kW-os napelemfarm is igazán zöld megoldásnak számít.

2019. augusztusától a gyár újra felvette a  LEHEL márkanevet, és alumínium radiátorokat forgalmaz a hazai és a nemzetközi piacokon Lehel Panel és Lehel Viking néven. A radiátorok 100%-ban megfelelnek az Otthon Melege Program Okosköltségmegosztó és Radiátorcsere Programban előírtaknak.

A LEHEL radiátorok élettartama több mint 25 év, és a piacon kiemelkedő 20 év garanciát adunk radiátorainkra. Válaszd te is a LEHEL minőséget

Green Brands