Országos kiszállítás 72 órán belül!
A rezsicsökkentés csökkentés után érdemes minden eddiginél jobban spórolni

A rezsicsökkentés csökkentés után érdemes minden eddiginél jobban spórolni

A rezsicsökkentés csökkentés bejelentése óta a legtöbb magyar háztartásban keresik a megoldást, hogyan lehetne az eddigieknél is több energiát megtakarítani. Szerencsére több lehetőség közül választhatunk. És hogy melyek ezek, és milyen eredményeket hoznak, azt mutatjuk is a hét cikkében…

Ha nem vagytok otthon, ne fűtsétek agyon a szobákat

A legjobb, ha alapjáraton megy ilyenkor a fűtés, így még bőven elkerülhetjük a sarkok, az ablakkeretek penészesedését, miközben spórolunk is az energiadíjainkon. Ugyanígy érdemes felfűteni az olyan helyiségeket is, amelyeket nem, vagy ritkábban használunk. Így például a fürdőszobában is hasznos lehet, ha kisebb fokozatra tekerjük a fűtést.

 

Szellőztetés gyorsan és nagyon

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy télen bukóra nyitják az ablakot, emiatt aztán a maximumra tekerik a fűtést, emiatt aztán nem csukják be soha az ablakot, ezért aztán… Ez a 22-es csapdája, és a fűtésdíjak kimaxolásának biztos útja. A rezsicsökkentés csökkentés időszakában ez a lehető legrosszabb stratégia. Érdemes ehelyett napi 3-szor 10 percre jól kitárni az ablakokat, felfrissíteni a helyiségeket, majd miután becsuktuk a nyílászárókat, közepes szintre feltekerni a radiátort.

 

Ne a radiátoron szárítsd a ruhákat

Rendkívül rontja a hőérzetet, ha a ruháinkat, törölközőinket a radiátoron szárítjuk. Bár a ruhák így gyorsan megszáradnak, ha a radiátoron felejtjük őket, akkor csak annyit érünk el, hogy lesz néhány forró ruhánk, és egy langyos otthonunk.

 

Redőny le!

Sokan azt gondolják, hogy egy ablak a kereteitől lesz jó vagy épp rossz hőszigetelő. Azonban az ablaküvegen ugyanúgy bejuthat a hideg. Ezért aztán érdemes télen is lehúzni a redőnyeket. Ráadásul decemberben már délután 4-kor sötét van, így ettől a kis trükktől nem növekszik meg az áramfogyasztásunk sem.

 

Ne nyári ruhában legyetek otthon!

Ha strandruhában akarjuk átvészelni a telet, akkor készüljünk fel arra, hogy igen magas lesz a fűtésdíjunk. Öltözzünk otthon is olyan melegen, mint ahogy a munkahelyünkre vagy éppen az iskolába megyünk. Ha így teszünk, legalább egy fokozattal megint lejjebb tekerhetjük a radiátorunkat.

 

Párásíts!

Párásabb levegőben az alacsonyabb hőmérsékletet is magasabbnak érezzük. Nem feltétlenül kell ehhez párásító gépet vásárolnunk, elég, ha a radiátor mellé egy tálkában sósvizet teszünk.

Green Brands