Országos kiszállítás 72 órán belül!
A radiátoros fűtés 5 utánozhatatlan előnye

A radiátoros fűtés 5 utánozhatatlan előnye

A radiátoros fűtés jelenleg is az egyik legelterjedtebb fűtési megoldás világszerte. Népszerűsége nem véletlenül töretlen már évtizedek óta: az adott helyiséget a legegyenletesebben képes felfűteni. Azonban ezen kívül még van 4 utánozhatatlan előnye a radiátoros fűtésnek. A hét cikkében ezeket vesszük sorba.

Egyenletes fűtést biztosít

Ahogy a felvezetőben is említettük a radiátoros fűtés a padlófűtés mellett az egyik legegyenletesebb fűtést garantálja minden helyiségben. Az egyenletes meleg elérése szempontjából persze az is fontos, hogy a szoba méreteihez passzoló radiátort szereljünk a falra. Azaz a nagyobb szobákba nagyobb, a kisebb helyiségekbe kisebb radiátort telepítsünk. Ha így teszünk, akkor garantált a komfortos környezet.

 

Könnyen felszerelhető

A padlófűtéssel ellentétben a radiátoros rendszer egyszerűbben, gyorsabban, alacsonyabb költséggel kiépíthető. Egy radiátor falra szerelését akár egyedül, szakember segítsége nélkül is megoldhatjuk. Ehhez mindössze néhány szerszámra lesz szükségünk. Természetesen a falban elvezetett csövek telepítéséhez már szakembert kell hívnunk.

 

Többféle stílus

Ma már rengeteg stílusban és színben választhatunk radiátort. Így könnyedén találhatunk olyan modellt, amelyben mindenben passzol lakásunk meglévő bútoraihoz. Nem meglepő, hogy a megfelelő modell kiválasztásában gyakran lakberendezők segítik a háztulajdonsokat.

 

Gyorsan felfűti a szobát

A téli időszakban a nem, vagy ritkán használt szobákat, helyiségeket gyorsan felfűthetjük a radiátorunkkal. A nem fűtött helyiségekben érdemes a gombot fél-egy óráig maximumra feltekerni, ezután pedig a nekünk kellemes hőmérsékletre állítani.

 

Áramkimaradáskor is fűt

Manapság egyre népszerűbb a klímával való fűtés. Egyszerű és gyors megoldásnak tűnhet, azonban amellett, hogy egy nagyobb helyiség befűtéséhez akár két klímára is szükség lehet, áramszünet esetén fűtés nélkül maradunk. A radiátoros fűtésnél sem attól nem kell félnünk, hogy a szobáink nem lesznek rendesen felfűtve, sem attól, hogy egy-egy órára fűtés nélkül maradunk.

Green Brands